2011. szeptember 18., vasárnap

Mennyei eledelek

Azért egy kis idő elteltével már nem tűnik olyan vészesnek az "etetés". Igaz az iskolai kolbászos szendvicset nem sok változatban tudom elkészíteni de a vacsora az "mennyei". Csirke minden mennyiségben (zacsiban sütve , saját levében) szinte semmi E-set nem kell hozzáadni , Brassói , rántott husi, Párizsiasan, fasírtnak és ugyanezek sertésből (ritkábban mert azt nem annyira csípjük). Na meg alig várom , hogy nyulat vághassak az lesz ám az igazi. Pörinek is elkészíthetem csak nem jó ha paradicsom és paprika , hagyma sok van benne az meg úgy lenne az igazi. Májat is ehet sőtt nem is árt ha eszik.A köret ami még elég egyhangú. Krumpli és ha lehet nem sütve és nem "igazi" pürének. Sütni is lehet csak nem olajban (a napraforgónak is van cukor tartalma) hanem zsírban. A pürét azt vízzel és a csirke sült zsírjával vagy esetleg libazsírral készítem. Egyébként a krumpli azért jó mert van benne Kálium . Rizst is kaphat de abból csak a "Svájcit" szereti. Eddig csak egyszerűen párolva sósan szerette mostmár tehetek rá petrezselyem zöldet is.De csak akkor ha úgy tudja "Svájci" rizsből van.Ez a Jázmin rizs de másikra is ráfogtam , láttam hogy kételkedik de amikor ráfogtam más ízesítésű akkor megette. Ezekből nagyon finom és változatos vacsikat lehet készíteni. Majd fotózom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése